Kies uw taal

Veredeling 2015 Algemeen_00022 Veredeling 2013 Kas Nr's_00570 Veredeling 2013 Buiten Nr's_00147 deLooff-19

Ons Bedrijf

De Looff Lily Innovation is een familiebedrijf gevestigd in Koudekerke. Het bedrijf wordt momenteel gerund door de 3 gebroeders Tonny, Martin en Johan. Het is allemaal begonnen bij vader Cornelis (Kees) de Looff die zich aanvankelijk met de fruithandel bezighield, maar op een gegeven moment overstapte op de broeierij van bloemen.

In 1974 had (Kees) de Looff met zijn 3 zonen een bedrijf met lelies en sierdistels als belangrijkste teelten. Bij de broeierij van de lelies stond kwaliteit bij de Looff altijd hoog in het vaandel. Ook werd altijd bewust gekozen voor het broeien van de allernieuwste soorten van de veredelaar. In 1993 is de Looff zelf begonnen met het veredelen van lelies.

 

In 1997 werd door een speling van de natuur een dubbel/gevuld bloemige lelie in het zaad gevonden. Deze zaailing was echter niet marktwaardig genoeg maar bood voldoende aanknopingspunten om mee door te veredelen, wat later resulteerde tot een geheel eigen dubbel/gevuld bloemige veredelingslijn.

Hedendaags richt de Looff zich volledig op het ontwikkelen/veredelen van nieuwe dubbel/gevuld bloemige lelierassen. De productie van deze lelierassen is in handen van kwekersvereniging Rose Lily en in samenwerking met gerenommeerde bloembollen exporteurs worden de dubbel/gevuld bloemige Rose Lily rassen vermarkt over de hele wereld.

© 2024, De Looff Lily Innovation | Ontwerp & realisatie: AM Creatie

© 2024, De Looff Lily Innovation
Ontwerp & realisatie: AM Creatie